Dimensionarea corectă a aparatelor într-un studio de Pilates este extrem de importantă din mai multe motive:

1. Maximizarea Spațiului Disponibil – Un aranjament optim al aparatelor permite utilizarea eficientă a spațiului disponibil, permițând instalarea unui număr maxim de reformere și alte echipamente fără a aglomera studioul. Acest lucru este esențial pentru a maximiza capacitatea studioului și, implicit, veniturile.

2. Siguranță – Distanțarea adecvată între aparate previne accidentele și rănirile. De exemplu, spațiul liber de 60 cm pe ambele părți ale reformerului este esențial pentru a preveni lovirea brațelor sau picioarelor în timpul exercițiilor.

3. Confortul Utilizatorilor – O distribuție corectă a echipamentelor asigură un mediu confortabil și plăcut pentru utilizatori. Clienții se vor simți mai relaxați și vor avea o experiență mai plăcută într-un studio bine organizat.

4. Fluxul Eficient de Mișcare – Un aranjament bine gândit permite un flux eficient de mișcare în studio, evitând astfel coliziunile și asigurându-se că utilizatorii pot trece ușor de la un aparat la altul.

5. Calitatea Antrenamentului – Spațiul adecvat între aparate permite instructorilor să se miște liber și să ofere asistență personalizată fiecărui participant. Acest lucru îmbunătățește calitatea antrenamentului și crește satisfacția clienților.

Dimensionarea corectă a aparatelor într-un studio de Pilates este esențială pentru a crea un mediu sigur, confortabil și eficient atât pentru utilizatori, cât și pentru instructori. O planificare atentă a spațiului contribuie la succesul și sustenabilitatea pe termen lung a studioului.

Distanța normală între Reformere este de 1,2 m (60 cm liber pe ambele părți pentru a preveni lovirea brațelor/picioarelor). În anumite țări, această distanță este diferită:

– Marea Britanie, Elveția, SUA, Spania, Italia: 2 m (80 cm spațiu pierdut pentru fiecare aparat suplimentar)

– Germania, Polonia, Țările de Jos: 1,5 m (30 cm spațiu pierdut pentru fiecare aparat suplimentar)

– Austria, Norvegia, Suedia, Finlanda: 1 m (spațiere normală a aparatelor)

O dimensionare incorecta afectează negativ studiourile de dimensiuni medii, de exemplu, studiourile cu 4-8 reformere, pot pierde până la 40% din capacitate, în funcție de dimensiunile exacte ale sălii.

Formular de contact